Az ITM pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében Solymár Károly Balázst idézve azt írták: tavaly március óta 1300 önkéntes mintegy 1200 településen több mint 80 ezer ember életét könnyítette meg, csak 2021 februárjában több mint 9100 rászorulónak segítettek.
 
A program folytatódik - hangsúlyozták.

Emlékeztettek: mivel az elmúlt évben a járvány terjedésének lassítását célzó intézkedések miatt csökkent a személyes találkozások száma, a minisztérium az elmagányosodás veszélyének mérséklésére a Digitális Jólét Program részeként elindította a Napi 100 jó szó mozgalmat.
 
A programban részt vevő mentorok a helyi önkormányzatokkal együttműködve segítenek a veszélyhelyzetben kiemelt támogatásra szorulóknak. Az önkéntesek az idősebbekkel elsősorban telefonon és online tartják a kapcsolatot, a bevásárlás, a gyógyszerek beszerzése és a napi ügyek intézése - számlák befizetése, elektronikus ügyintézés - mellett technikai segítséget is nyújtanak nekik.
 
A szülőknek, diákoknak és pedagógusoknak a távoktatáshoz adnak technikai támogatást, például a távoktatási eszköztárak beállításával és online kapcsolattartási eszközök telepítésével - olvasható a közleményben.