A Balaton part idegenforgalmáról Witzmann Mihály országgyűlési képviselő elmondta: a pihenni vágyók egyre többen választják újra a magyar tengert. Ha a külföldiek úticéljait nézzük, Budapest után Siófok a legnépszerűbb magyar település. A város tavaly elérte az egymillió vendégéjszakát, így ezzel minden korábbi rekord megdőlt. Móring József Attila, országgyűlési képviselő és Somogy megye fejlesztési biztosa a vállalkozók és önkormányzatok által közösen folytatott lobbizást fontosnak tartja annak érdekében, hogy a Balaton  térségébe érkező 300 milliárd forintos fejlesztésből minél több jusson a  Balaton déli partjára.

"A Balaton és a tenger között azonban ott van a Dráva, amit érdemes megnézni, és a Duna-Dráva Nemzeti parkot is egy élmény megismerni” - tette hozzá Karvalics Ottó, Barcs polgármestere, aki felhívta a figyelmet a közelmúltban újraindított drávai hajózásra is.

Gelencsér Attila és Szászfalvi László országgyűlési képviselők a sajtótájékoztató végén beszéltek a népszavazás fontosságáról és helyzetképet adtak a migrációról. Elhangzott, hogy Európában a magyar kormány kérdezi meg elsőként az emberek véleményét a kötelező betelepítési kvótáról.

„Ez a legerősebb demokratikus jogosítvány, amellyel választ adhatunk az alaptörvényt sértő brüsszeli kezdeményezésre”- mondta Kaposvár országgyűlési képviselője.

Sz. É./Helyi Híradók